Modne fryzury sylwestrowe 2018

Włosy tapirowane czy zalotne loki odchodzą do lamusa. W tym roku hitem sylwestrowych imprez będą fryzury nieco skromne, gładkie, ale z nutką ekstrawagancji. Styliści fryzur stawiają na końskie ogony albo rozpuszczone włosy proste. Blasku doda im natomiast dodatkowe nabłyszczenie specjalnymi woskami albo wykorzystanie ozdobnych spinek z brokatem czy cyrkoniami.

 

Jeśli chcesz cieszyć się modną fryzurą podczas tegorocznej imprezy sylwestrowej, znajdź profesjonalnego stylistę, który odbył szkolenia z tego zakresu. Możesz go łatwo poszukać, wpisując w wyszukiwarkę hasło typu „salon fryzjerski Ursynów”. Pamiętaj, by w pierwszej kolejności odbyć z nim rozmowę, podczas której powiesz o swoich oczekiwaniach i poznasz pomysły fryzjera. Dopiero później pozwól na tworzenie fryzury.

 

Włosy w tym roku mają być przede wszystkim zadbane. Równo podcięte, niezniszczone końcówki, brak odrostów – to chyba priorytety. Dopiero później stawia się na sam rodzaj uczesania. Jeśli nie satysfakcjonuje Cię fryzura prosta, gładka, możesz wybrać coś nieco bardziej finezyjnego. Nadal w trendach są fryzury z wykorzystaniem różnego rodzaju splotów warkoczowych. Zapleść można całe włosy albo tylko ich niewielką część. Nadal ogromną popularnością cieszy się fryzura z warkoczem ułożonym w tzw. koszyk. Warkocz może być też dodatkiem do tradycyjnego kucyka i tworzyć tzw. grzebyk. Dzięki temu nada świeżości i nieco urozmaicenia standardowej „kitce”.

 

Nadal modne są też koki. Pamiętajmy jednak, by uczesanie było naprawdę minimalistyczne, raczej postawmy więc na mocniejszy makijaż czy oryginalną kreację. Włosy w tym roku mają być subtelnym dodatkiem do całej stylizacji, a nie jej głównym elementem dekoracyjnym. Oczywiście odrobina brokatu nie zaszkodzi, natomiast o wiele bardziej będzie liczyć się ich zdrowy wygląd niż samo upięcie. Zawsze dobierajmy też fryzurę odpowiednio do kreacji, naszego stylu, typu urody, makijażu. Całość ma się przecież atrakcyjnie komponować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *